tisdag 16 mars 2010

Lanzarote dag 1

Måste säga att det var rätt skönt att åka från Sverige och -5 grader till Lanzarote och +22.

Måndagen gick åt som resdag/vilodag efter att ha kört hyggligt de sista dagarna innan avresan. Första cykeldagen på Lanzarote blev därför tisdag 9 mars.

Vaknade tidigt och gick ut på balkongen vid 6-tiden på morgonen. Plötsligt börjar folk komma smygande ur varenda lägenhet och börjar placera ut solstolar och handdukar under parasollen vid poolen. Snacka om att pinka revir...


Vid 9-tiden kom Roland från PlanetBikes till hotellet med våra cyklar. Efter lite montering av trampor, justering av sadel och styre och lite annat pyssel bar det av.

Lanzarote är en rätt bergig ö även om topparna inte är så höga. Det har också gjort att man inte har byggt så många serpentiner. Det är snarare rätt upp och rätt ner som gäller. Det innebar hög puls i första backen för att komma upp på mitten av ön. Sedan blev det utförsbacke igen ner mot södra delen av ön. I en av backarna lyckades vi bli frånåkta av ett par liggcyklar...

I Playa Blanca på sydspetsen av ön blev det fika och påfyllning av vattenflaskor. Sedan bar det av uppåt igen mot Femes. Först en lång seg backe som kanske hade varit ok om man inte haft en massa sekundmeter rakt i pannan hela vägen upp.
Sista biten upp till Femes var löjligt brant. Jag stod upp på lättaste utväxlingen på min trippel men fick ändå gå på 100% för att överhuvudtaget ta mig upp.

På väg tillbaka mot Puerto del Carmen såg det nästan platt ut. Det var det inte märkte man när man helt plötsligt kunde sluta trampa och bara låta sig rulla med i 65 km/h ner mot havet. Härlig upplevelse!
Totalt 62 km och ca 1 000 stigningsmeter första dagen blev lite tuffare än planerat - nya tag kommer dag 2!
Min Garmin var naturligtvis med på resan också:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar