söndag 15 augusti 2010

Spintdistans

Lördag morgon - tidig uppstigning. Randonné är inget för den som vill ligga och dra sig i sängen.

Färden gick mot Örebro som vanligt för min andra 30-milare för året. Eller som Tommy F uttryckte det - nu är det dags för sprintdistans...

Starten gick klockan 7.00 och som vanligt hade Börje genomgång innan om allt från vägval till vilken snabbmatsrestaurang som brunnit ner utefter vägen.

Efter första stämpeln i Askersund rullade vi på ner mot Hjo. Vädret var väl inte riktigt så bra som man lovat på yr.no men helt ok. Några små regndroppar fick vi på oss men inte ens tillräckligt för att dra på sig regnjackan. Efter broöppning i Karlsborg kom vi så småningom fram till kiosken i Hjo för ett par grillade med bröd.

Vi rullade vidare mot Töreboda och exakt 12.53 såg vi solen för första gången den här dagen - bara att rulla av armvärmarna och tuta på. På restaurang Peking i Törboda blev det ris och kyckling och lite snack med lokalbefolkningen.

Man kan naturligtvis undra varför man håller på så här - då var det bara att ta rygg på Terje och påminna sig själv om att det är PBP som lockar!

Vid sista stämpeln i Gullspång hade solen tittat fram ordentligt och det blev en typisk randonnéfika på bensinmacken.

Eftersom det var motorträff i Gullspång hade Statoil laddat upp ordentligt. Det var bara att smyga in på muggen och kamma till sig inför de sista 8,5 milen tillbaka till Örebro.

Efter att som vanligt fikat och ljugit lite i Örebrocyklisternas klubblokal var det dags att dra sig hemåt igen. 312 km till samlingen gör att jag snart nått lika många mil som på hela förra året.
Idag blir det nog också en sväng - fast lite kortare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar