söndag 16 maj 2010

En liten cykeltur...

Igår lördag var det dags för tredje turen till Örebro i år.

Klockan ringde 4.00 för att jag skulle hinna äta frukost och vakna till för 10 mil i bilen.

Starten gick kl 7.00 och väderprognosen utlovade lite regn första timman. Återigen kan man konstatera att prognosmakarna missade lite grann. Regn de första 13 milen var något längre än en timma i varje fall...

Första stämpeln var i Askersund dit vi anlände i någorlunda samlad tropp efter måttligt tempo. Vi var 14 som startade och säkert 10 kvar här. Vi träffade Fredrik S från Motala på väg till GP-tävling i Götene, fikade och snackade lite skit innan vi fortsatte söderut.

Efter Askersund gick tempot upp och några fick lite tungt att hänga med. Ner till nästa stopp, som var Hjo efter drygt 13 mil, blev vi sex stycken kvar i tätgruppen. Här drog vi i oss lite korv medans vi lät regnet rinna av kläderna lite grann. När vi klev ut från korvkiosken bröt solen fram och vi fick en liten föraning om bättre väder på eftermiddagen.
Vi höll farten upp till Töreboda där vi bestämde oss för att göra dagens längsta stopp. Hamburgertallrik på Alex grill slank ner utan några större bekymmer. Han hade också Eurosport så vi radade upp oss och kollade på hur det borde se ut...

Mätta och belåtna fortsatte vi norrut. Naturligtvis kunde vi inte låta bli att spurta om lite skyltar på vägen. Ett väldigt moget beteende av vuxna män som har 22-23 mil cykel i benen... Man blir liksom inte mindre mosig i benen av att bränna av en rejäl spurt efter 6-7 timmars cykling. Kalle knep de flesta men ett par stycken lyckades jag få.
Efter en riktig långspurt lyckades jag knipa Gullspångsskylten vilket firades med stämpling, glass, kaffe och coca-cola.

Efter Gullspång är det en rejäl backe som brukar spräcka den bäst sammanhållna klunga - så även den här lördagen. Ett par av de som var med mosade ihop rejält och nu var vi fyra stycken kvar i täten.
Motvinden, tillsammans med all den goa värmen, som nu dykt upp gjorde att tempot sjönk en del upp mot Örebro. Eftersom vätskan började sina så stannade vi i Fjugesta för att tanka vatten, glass och ännu mera Coca-cola.
Vi var först i mål på 11, 53 h. Ganska exakt två timmar paus gjorde en åktid på 9,53 h över 307 km vilket gav ett rullsnitt på 31,1 km/h. Med i mål var Uno, Kalle och jag. Staffan hade redan hunnit dra iväg hemåt när vi fick till en gruppbild.
Efter lite eftersnack och småljugande åkte jag till hotellet, stoppade i mig lite mat, tog en pilsner och somnade ovaggad. Sov rätt gott inatt faktiskt...

Så här såg det ut på GPS:

1 kommentar:

  1. tack för trevligt sällskap....
    skojj runda och det bidde ju varmt och soligt, precis som mitt sinne var då :)

    SvaraRadera