söndag 29 maj 2011

Vänern Runt 2011

Jag hade tagit ledigt från jobbet i fredags av ett alldeles speciellt skäl - dags för årets Vänern Runt! Jag lastade cykeln på taket och hämtade Urban och Rikard i Borensberg för att dra vidare mot Örebro.

I år fyllde vi från Motala AIF CK en hel startgrupp själva. Gruppledare  var som vanligt Kjell från Göteborg - "de va la gött eller". Här är det lite genomgång inför starten.


Vi satte av i rätt så bra tempo mot första stoppet strax innan Degerfors. Det hade kommit lite regn på morgonen men vi klarade oss bra. Depåerna var som vanligt välfyllda och det är bara att konstatera att man inte behövde svälta i år heller.


Efter korvpausen sjönk tempot en aning och med något trötta ben kom vi till Åmål för övernattning.


På fredagskvällen var det underhållning av ett lokalt band. De lirade några sköna gamla låtar och fick oss i rätt stämning inför jubileumutdelningen. I vår grupp var det Ronny och Fredrik som fick femårsplaketten och Kjell som fick tioårsplaketten!


Lördag morgon spratt det i benen igen så det var bara att ge sig igång och köra. Den här dagen bjöd på mycket mot- och kantvindsåkning och det slet hårt på oss allihop. Depåerna var efterlängtade. Här är vi i Vänersborg och har just käkat korv!


Vid sista kontrollen stämde vi av med vår Risifrutti-mästare Fredrik - vad, bara två i den här depån?


Uppför Kinnekulle fick både Rikard och jag ge oss i år. Johan var i oroväckande bra form och utmanövrerade oss båda i en sista spurt upp mot kyrkan. Vänta till nästa år Johan - då ska du få se...


Kvällen i Mariestad krävde som vanligt lite Mariestad. Vi satt på Hamnrestaurangen och drack lite pilsner. Kvällens största jubel stod Anders för när han förklarade för oss att V8:an som vi hörde ute på gatan var en Buick och inget annat.


Vädrets nakter gjorde nog att det var färre amerikanska personvagnar än vanligt i Mariestad. Man kan ju förstå att de inte vill ta ut sina ögonstenar om det är risk för regn. Det här gänget var dock inte så noga. De såg skapligt blöta ut också - invärtes...


Vi lyckades hitta en lowrider också. Något till nästa års Vänern Runt kanske.


Dag 3 och strålande sol om än lite kallt i vinden. Den här dagen var som gjord för sträckan Mariestad - Örebro. Kraftig sydvästlig vind är optimalt.


Kjell hade genomgång innan start. "Nu kör vi lugnt och försiktigt - Johan..."


Tempot var högt från start. Här kör vi dock lite långsammare i backen efter Gullspång.


Vi körde kedja som funkade bra och tvåpar som gick fint det också!


Väl i mål summerade vi rullsnitt på 36,6 km/h för dag tre.


Efter lite dusch och mat bar det av hemåt. Där hittade jag hunden - lite trött...

Tack för en kul helg alla som var med!

1 kommentar: